راه اندازی آسان گیرنده ریموت لرنینگ حافظه دار
امروزه ریموت کنترل های رادیویی به منظور کنترل وسایل الکترونیکی کاربردهای زیادی دارند از جمله ریموت های دزدگیر ، ریموت های درب بازکن ، کنترل روشنایی و … یا هر وسیله برقی که احتیاج به کنترل به صورت بیسیم را داشته باشد .
معمولا ریموت کنترل های رایج موجود در بازار به دو صورت کد لرن (Learn Code) و کد فیکس (Fix Code) می باشند که هر یک از این ریموت ها اطلاعات کلیدها را به صورت چهاربیتی ارسال می کنند . این ریموت ها معمولا در دو فرکانس ۴۳۳ و ۳۱۵ مگاهرتز موجود هستند که در هنگام خرید باید به این نکته توجه داشته باشید تا فرکانس ریموت و گیرنده یکی باشد در غیر این صورت عمل آشکارسازی انجام نمی شود .
با توجه به کاربرد زیاد ریموت های کد لرن و ساده نبودن آشکارسازی و ذخیره کدهای ارسالی قصد داریم یک گیرنده ASK را معرفی و راه اندازی کنیم که قابلیت ذخیره ریموت به صورت لرنیگ را دارد، خروجی دیجیتال، تغذیه 5 ولت و نیز پورت سریال جهت گزارش عملکرد ریموتها از مزایای کلیدی این دستگاه است.
این نوع گیرنده در نوع فرکانسی 433MHz و 315MHz ارائه می شود.
بواسطه ای این گیرنده به سادگی شما می توانید گیرنده ریموت RF را به مدار یا دستگاه خود اضافه کنید و از طریق یک فرستنده و گیرنده ریموت چندین رله را روشن و خاموش کنید.
قیمت ارزان، دارا بودن 42 حافظه داخلی ، کار در دو حالت لچ و لحظه ای و همچنین سادگی کارکرد این ماژول را نسبت به سایر ماژول ها متمایز ساخته است.
مشخصات :
_ ولتاژ کاری : 5 ولت
_ خروجی پورت سریال
_ داشتن 4 تا خروجی
نحوه افزودن و حذف ریموت :
با فشردن شستی (دکمه) گیرنده و نگه داشتن آن LED RF به صورت ثابت روشن می گردد که با فشردن یکی از دکمه ها ریموت کنترل و با یک بار چشمک زدن LED RF ریموت کنترل مورد نظر را می توان به گیرنده اضافه نمود. همچنین با این روش با فشردن همزمان دکمه های A,B ریموت کنترل و دوبار چشمک زدن LED RF ریموت مورد نظر را حذف نمود.
نکته : با فشردن دوباره شستی گیرنده و نگه داشتن آن LED RF خاموش شده و از حالت حذف و اضافه خارج میشود.
نکته : پایه LR در این حالت باید به VCC یا Pull Up باشد .
نحوه حذف کلی حافظه گیرنده :
با فشردن شستی (دکمه )گیرنده و نگه داشتن آن LED RF شروع به چشمک زدن می کند، بعد از 4 بار خاموش و روشن شدن ال ای دی کل حافظه پاک می شود .
عملکرد پایه های گیرنده :
پایه LR : با اتصال این پایه به زمین می توان گیرنده رو به حالت افزودن یا حذف ریموت برد و با اتصال به VCC یا Pull Up کردن این پایه وارد حالت عادی می شود .
خروجی TX : در صورت دریافت دیتا توسط گیرنده اطلاعاتی شامل سریال ریموت – کد دکمه ریموت – و وضیعت حافظه از این پایه با بادریت 9600 ارسال میگردد.
خروجی های D1-D2-D3-D4 :
این خروجی ها در صورتی که ریموت برای گیرنده تعریف شده باشید با فشار هر کدام از دکمه های ریموت یک خروجی مشخص فعال خواهد شد .
جامپر LA :
با اتصال این جامپر خروجی های مورد نظر به شکل LATCH(بافشردن دکمه به صورت ثابت روشن و با فشردن دوباره دکمه خاموش می گردد) و در صورت باز بودن اتصال این جامپر خروجی به شکل عادی عمل می نماید (بافشردن دکمه روشن و با رهاکردن همان دکمه خاموش می گردد)
دوست عزیز سلام.
ماژول مذکور صرفا یک ماژول ASK هست که گیرنده سیگنال هست و با ماژولهای لرنینگ که در واقع یک گیرنده سیگنال + میکروکنترلر هست و فرآیند لرن ریموت را با یک دکمه انجام میدهند متفاوت است، در واقع شما یک قطعه از این پازل را در اختیار دارید و برای رسیدن به دریافت سیگنال ریموت بقیه مسیر رو خودتون باید بسازید.
سلام اسم انگلیسی این ماژول چیه؟ و برای فعال کردن یه خروجی مشخص بعد از زدن ریموت چیکار باید کرد؟ خروجی ها چند ولت میدن و چند امپر تحمل دارن؟
اینها یک نمونه تولید داخلی دارند و یک نمونه تولید چین که با نام RXC6 شناخته می شوند.
سلام من میخوام یک مدار ۲۲۰ ولت را با فشار دادن لحظه ایی دکمه A ریموت روشن و با فشار دادن دکمه B خاموش کنم
گیرنده کد لرن و یک رله ۵ ولت هم دارم
میتونین منو راهنمایی کنین که چطور رله را به گیرنده وصل کنم و مدار را راه اندازی کنم
ممنون میشم از لطفتون
سلام.از خروجی همین ماژول به ماژول رله تون وصل کنید(اگر رله تنها دارید باید با ترانزیستور رله رو راه اندازی کنید) سپس ریموت رو به گیرنده لرن کنید و تمام
ممنون بابت زحمات تون